مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

درمان شخصيت اسكيزوئيد با توجه به بي‌علاقگي آن‌ها براي مراجعه به مراكز درماني، موضوعي بسيار سخت و چالش‌برانگيز براي درمانگر يا اطرافيان فرد مبتلا به شخصيت اسكيزوئيد است. شخصيت‌هاي اسكيزوئيد درست مانند ساير اختلالات شخصيت هيچ تصوري از بيماري خود ندارند و احساس مي‌كنند اين رفتار ديگران است كه بايد اصلاح شود.

علاوه بر اين، بيماران مبتلا به شخصيت اسكيزوئيد معمولاً با درمانگران خود ارتباط مناسبي برقرار نمي‌كنند و اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را در به پايان رساندن موفقيت‌آميز درمان ايجاد نمايد. اما با توجه به مشكلاتي كه اختلال شخصيت اسكيزوئيد براي فرد و اطرافيان او ايجاد مي‌كند، لازم است كه براي درمان و بهبود آن چاره‌اي انديشيد. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به اختلال شخصيت اسكيزوئيد و روش‌هاي درمان آن صحبت خواهيم كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت اسكيزوئيد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: درمان شخصيت اسكيزوئيد 

شخصيت اسكيزوئيد و نشانه‌هاي آن

 

اختلال شخصيت اسكيزوئيد بيش از هر چيز با ميل فرد به تنهايي و عدم برقراري ارتباط با ديگران شناخته مي‌شود. شخصيت اسكيزوئيد معمولاً از جانب ديگران به‌عنوان شخصيت‌هايي منزوي و غيراجتماعي شناخته مي‌شوند و معمولاً در روابط اجتماعي نيز احساسات چنداني از خود نشان نمي‌دهند.

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد اغلب ترجيح مي‌دهند در مشاغلي قرار بگيرند كه ارتباط چنداني با ديگران برقرار نكنند و البته بايد به اين موضوع نيز اشاره كرد كه آنچه آن‌ها به دنبال فاصله گرفتن از آن هستند روابط اجتماعي صميمانه و نزديك است و روابط سطحي مثل صحبت با فروشنده يك مغازه و يا پاسخ به ارباب‌رجوع تأثير چنداني در شرايط روحي آن‌ها نخواهد داشت.

شخصيت اسكيزوئيد معمولا تمايلي براي ازدواج و تشكيل زندگي مشترك يا حتي برقراري رابطه جنسي با ديگران ندارند و اغلب تنها زندگي مي‌كنند. بااين‌حال در ميان مبتلايان به شخصيت اسكيزوئيد بعضي از افراد نيز ممكن است به دليل اجبار اطرافيان و ناآگاهي از بيماري تن به ازدواج داده باشند اگرچه مي‌توان پيش‌بيني كرد كه احتمالا زندگي زناشويي موفقي نخواهند داشت.

به خاطر داشته باشيد كه تشخيص گذاري در مورد درمان شخصيت اسكيزوئيد، موضوع بسيار مهمي است كه بايد صرفاً تحت نظر متخصصين و با استفاده از تست‌هاي تشخيصي صورت بگيرد. به همين خاطر درصورتي‌كه اين نشانه‌ها را در فردي مي‌بينيد، بهتر است پيش از قضاوت راجع به وي از يك روانشناس در اين زمينه مشورت بگيريد. نشانه‌هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد عبارت‌اند از:

_ بي‌ميلي نسبت به برقراري ارتباط اجتماعي با ديگران

_ بي‌ميلي نسبت به برقراري رابطه جنسي

_ نداشتن دوستان نزديك و افراد قابل‌اعتماد به‌جز اعضاي خانواده

_ تمايل به مشاغل فردي

_ بي‌توجهي نسبت به تشويق و انتقاد

_ سردي هيجاني در برقراري ارتباط با ديگران

درمان شخصيت اسكيزوئيد

 

افراد مبتلا به انواع اختلال شخصيت معمولاً خود را فاقد بيماري و مشكل خاصي مي‌دانند و بيشتر احساس مي‌كنند اطرافيان هستند كه رفتارها و خصوصيات اخلاقي نامناسبي دارند. به همين خاطر آن‌ها كمتر براي درمان اختلال شخصيت خود به مراكز مشاوره مراجعه مي‌كنند و در صورت مراجعه نيز معمولاً به دليل مشكلات ثانويه‌اي كه به خاطر خصوصيات غيرمعمولشان ايجادشده مراجعه خواهند كرد.

براي مثال يك بيمار اسكيزوئيد ممكن است براي حل مشكلاتي كه در محيط كار برايش پيش‌آمده و يا به اصرار خانواده و به دليل مشكلات ارتباطي درون خانواده براي درمان اقدام كرده باشد. به همين خاطر برقراري ارتباط از سوي درمانگر با اين افراد معمولاً بسيار دشوار خواهد بود و همچنين نگه‌داشتن شخصيت اسكيزوئيد در فرايند درمان نيز موضوعي بسيار چالش‌برانگيز است. روش‌هاي ردماني اين اختلال شخصيت به شرح زير است.

📌روان‌درماني

بهترين حالت براي درمان شخصيت اسكيزوئيد استفاده از جلسات مشاوره يا روان‌درماني فردي است. در اين جلسات هدف درمانگر بيش از آنكه درمان شخصيت اسكيزوئيد باشد استفاده از راهبردهاي درمان حمايتي براي كمك به بهبود شرايط فرد و ايجاد تغييرات مثبتي در زندگي وي خواهد بود.

براي رسيدن به اين هدف معمولاً درمانگران از درمان‌هاي شناختي-رفتاري استفاده مي‌كنند و تلاش خواهند كرد تا با تغيير عقايد و باورهاي بيمار راجع به روابط اجتماعي با ديگران و همچنين ارائه راهكارها و تكاليفي براي تغيير در نوع روابط اجتماعي فرد به وي كمك كنند تا از قالب معمول خود خارج شده و شرايط متفاوتي را تجربه كند.

📌درمان شخصيت اسكيزوئيد | دارودرماني

تا امروز هيچ داروي خاصي براي درمان شخصيت اسكيزوئيد شناخته نشده اما بااين‌حال برخي از متخصصين معتقدند كه با توجه به شرايط بعضي از اين بيماران استفاده از برخي داروها به بهبود شرايط آن‌ها كمك خواهد كرد. درگذشته از داروهاي ضد جنون براي اين بيماران استفاده مي‌شد اما امروزه نتايج پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه استفاده از داروهايي مانند بوپروپيون مي‌تواند تأثير مناسبي در بهبود شرايط شخصيت اسكيزوئيد داشته باشد.

با توجه به اينكه بوپروپيون معمولاً براي افزايش انگيزه و ايجاد تحرك در بيماران افسرده مورد استفاده قرار مي‌گيرد، توانايي آن در تغيير شرايط شخصيت‌هاي اسكيزوئيد چندان غيرمنطقي به نظر نمي‌رسد.

📌خانواده‌درماني

يكي از مهم‌ترين گروه‌هايي كه در درمان شخصيت اسكيزوئيد بايد به آن‌ها توجه داشت اعضاي خانواده و بستگان درجه اول اين افراد هستند. هيجانات سرد و بي‌توجهي آن‌ها به روابط اجتماعي مي‌تواند تا حد زيادي باعث افسردگي و احساسات منفي در بستگان درجه اول نظير والدين، خواهر و برادرها و همين‌طور همسر و فرزندان فرد باشد.

در طي جلسات خانواده‌درماني سلامت روان اين افراد و مشكلاتي كه با آن مواجه هستند موردتوجه و بررسي قرار گرفته و راهكارهاي مناسبي براي برقراري ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد به آنان آموزش داده مي‌شود. به همين خاطر درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد يكي از نزديكان شما دچار شخصيت اسكيزوئيد است، بسيار اهميت دارد كه حداقل براي حفظ سلامت روحي خود و ساير اعضاي خانواده از يك مشاور كمك بگيريد.

📌گروه درماني

يكي ديگر از روش هاي موثر براي درمان شخصيت اسكيزوئيد، گروه درماني است. با اينكه شخصيت اسكيزوئيد هيچ تمايلي به حضور در جمع ندارند؛ اما اين مشكل بعد از مدتي برطرف شده و افراد براي حضور در گروه انگيزه پيدا مي‌كنند.

طبيعي است كه در ابتدا در گروه ساكت باشد و هيچ گونه مشاركتي نداشته باشد. اما بعد از مدتي ارتباط برقرار كردن براي او ساده تر شده و از تجربيات خود سخن مي‌گويد. نبايد فرد را براي حضور و حتي صحبت كردن اجبار كرد. بلكه او خود به تدريج به فعاليت علاقه پيدا مي‌كند.

اهداف درمان شخصيت اسكيزوئيد

با اينكه براي درمان شخصيت اسكيزوئيد روش هاي مختلفي وجود دارد؛ اما اهداف تمام آنها تقريبا يكسان بوده و بيانگر اهميت درمان شخصيت اسكيزوئيد است. برخي از اين اهداف شامل موارد زير مي‌شوند.

كمك به فرد براي شناخت خود و افزايش عملكرد در زمينه هاي مختلف

سازگاري بيشتر با محيط و اطرافيان

كاهش اضطراب فرد در مواجهه با ديگران

تغيير احساسات و خلق و خو

تغيير نحوه تفكر و رفتارها

بالارفتن مقاومت فرد در مقابل آسيب پذيري

ايجاد توانايي مقابله با افسردگي و گوشه گيري

اهميت درمان شخصيت اسكيزوئيد

از آنجايي كه مشكل عمده بيماران اسكيزوئيد در برقراري ارتباط با ديگران است؛ آنها احتمالا هوش هيجاني پاييني داشته و نمي‌توانند واكنش درستي نسبت به مسائل داشته باشند. شخصيت اسكيزوئيد در معرض ابتلا به مشكلات گوناگوني قرار دارند كه برخي از آنها شامل افكار خودكشي، بروز مشكلاتي در محل كار و يا مدرسه و دانشگاه، ابتلا به اختلالات روان، اعتياد به مصرف مواد مخدر و الكل و… مي‌شند. به همين دليل شناسايي نشانه هاي اين بيماري و همچنين درمان شخصيت اسكيزوئيد؛ از اهميت زيادي برخوردار است.

بي‌توجهي به درمان شخصيت اسكيزوئيد

درصورتي‌كه نسبت به درمان شخصيت اسكيزوئيد اقدامي صورت نگيرد چه اتفاقي خواهد افتاد؟ براي پاسخ به اين سؤال بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه منظور از درمان شخصيت اسكيزوئيد بهبودي كامل آن‌ها نيست و اين افراد هميشه به‌عنوان افرادي درون‌گرا و بي‌علاقه به اجتماعات باقي خواهند ماند.

اما بااين‌حال در طي جلسات درماني مي‌توان براي بهبود وضعيت و كاهش شدت تمايل آن‌ها به انزوا اقداماتي را انجام داد. به همين خاطر بي‌توجهي به درمان اين افراد شايد آن‌ها را با مشكل بزرگي مواجه نكند اما تا حدودي فرصت بهبود وضعيت را از آن‌ها خواهد گرفت.

شايد بتوان گفت در صورت بي‌توجهي به درمان شخصيت اسكيزوئيد بيشترين مشكلات متوجه اطرافيان و وابستگان اين افراد است. بي‌ميلي به روابط اجتماعي، خود فرد اسكيزوئيد را چندان تحت تأثير قرار نمي‌دهد اما باعث رنج و ناراحتي اطرافيان خواهد شد و به همين دليل اقدام براي درمان اين افراد مي‌تواند به سلامت عاطفي و روحي اطرافيان شخصيت اسكيزوئيد كمك كند.

سخن پاياني

شخصيت اسكيزوئيد يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه به دلايل مختلفي ايجاد شده و عوامل زيادي بر آن موثر هستند. همچنين براي درمان آن نيز مي‌توان از روش هاي مختلفي بهره برد. تقريبا اهداف تمام اين روش ها يكسان بوده و با كمك يك متخصص امكانپذير هستند. افراد بهتر است براي اطمينان از ابتلا به شخصيت اسكيزوئيد به روانشناس مراجعه كرده و همچنين درمان خود را كامل كنند. درمان شخصيت اسكيزوئيد، فرايندي طولاني دارد و افراد بايد در اين دوران توسط درمانگر و خانواده مورد حمايت قرار گيرند. با اينكه احتمالا خودشان تمايلي به اين موضوع ندارند؛ اما بايد به آنها در مراحل مختلف درمان كمك كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت اسكيزوئيد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

1.آيا امكان درمان افراد داراي شخصيت اسكيزوئيد وجود دارد؟

درمان شخصيت اسكيزوئيد باعث بهبود شرايط و روابط اجتماعي فرد خواهد شد اما بيماران داراي اختلال شخصيت هرگز به‌طور كامل بهبود پيدا نمي‌كنند.

2.چرا بيماران اسكيزوئيد تمايلي براي درمان ندارند؟

شخصيت اسكيزوئيد نسبت به بيماري و رفتارهاي خارج از عرف خودآگاهي ندارند و به همين خاطر دليلي براي اقدام به درمان احساس نمي‌كنند.

3.آيا دارويي براي درمان شخصيت اسكيزوئيد وجود دارد؟

دارويي كه هدف آن به‌صورت مستقيم درمان اختلال شخصيت اسكيزوئيد باشد وجود ندارد اما بااين‌حال برخي از داروها مانند بوپروپيون مي‌تواند براي كاهش نشانه‌هاي بيماري مفيد باشد

منبع: درمان شخصيت اسكيزوئيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/22  ] [ ۲۰ ] [ newmiind ] [ ]

شخصيت اسكيزوئيد يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه اصلي‌ترين نشانه آن عدم تمايل به برقراري ارتباط اجتماعي با ديگران است به طوري كه اين افراد از نظر ديگران سرد و يا منزوي به نظر مي‌رسند. اين اختلال معمولا از دوره نوجواني بروز پيدا مي‌كند اما ممكن است عدم تمايل به برقراري ارتباط، از كودكي نيز قابل تشخيص باشد. افراد مبتلا به اسكيزوئيد معمولاً به‌تنهايي خود علاقه دارند و تمايلي به شكستن اين شرايط ندارند، به همين خاطر كمتر به مراكز درماني مراجعه مي‌كنند و دليل مراجعه آن‌ها نيز در بسياري از مواقع مشكلات ناشي از اسكيزوئيد همچون افسردگي است.

اطرافيان اين افراد معمولاً بيش از خود آن‌ها دچار بحران‌هاي روحي شده و ممكن است نياز بيشتري به دريافت مراقبت‌هاي رواني داشته باشند. در ادامه مقاله به بررسي كامل اختلال شخصيت اسكيزوئيد مي‌پردازيم.

اختلال شخصيت اسكيزوئيد چيست؟

به‌طوركلي اختلالات شخصيت به اين معنا هستند كه فرد ويژگي‌ها و گرايشات شخصيتي خاصي را از خود نشان مي‌دهد كه نسبت به ميانگين جامعه و آنچه به‌عنوان شخصيت سالم در نظر گرفته مي‌شود، متفاوت خواهد بود. اختلال شخصيت اسكيزوئيد نيز يكي از انواع اين اختلالات است كه باعث مي‌شود فرد ازنظر ديگران به‌عنوان شخصيتي منزوي و بي‌احساس تلقي شود.

اين افراد معمولاً از برقراري روابط صميمانه با ديگران اجتناب مي‌كنند و تا جاي ممكن مشاغل و فعاليت‌هاي انفرادي را انتخاب خواهند كرد. ميزان هيجانات در آن‌ها بسيار سطحي‌تر از ساير افراد است و يا شايد نمي‌توانند احساسات خود را به‌خوبي به ديگران نشان دهند. بااين‌حال مشاهدات باليني نشان مي‌دهد كه دور بودن از خانواده و يا از دست دادن آن‌ها نمي‌تواند شخصيت اسكيزوئيد را چندان تحت تأثير قرار دهد.

با توجه به آنچه گفته شد مي‌توان نتيجه گرفت كه برقراري روابط عاشقانه و تصميم براي ازدواج يا حتي ميل به برقراري روابط جنسي در اين افراد بسيار ضعيف است و آن‌ها معمولاً به‌تنهايي زندگي مي‌كنند. البته بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه آن‌ها در محيط شغلي و براي صحبت كردن با ساير همكاران و يا ارباب‌رجوع دچار مشكل نيستند بلكه صرفاً در برقراري ارتباط‌هاي دوستانه و نزديك دچار ضعف مي‌شوند.

درست مانند ساير اختلالات شخصيت مبتلايان به اين اختلال نيز خود را داراي مشكل خاصي نمي‌دانند و احتمال مراجعه آن‌ها به مراكز درماني بسيار ضعيف است. اين افراد بيشتر نزديكان خود را درگير مشكلات روحي مي‌كنند. افرادي مانند والدين، خواهران و برادران و يا درصورتي‌كه فرد ازدواج كرده باشد همسر و فرزندان ازجمله افرادي هستند كه از بي‌توجهي شخصيت اسكيزوئيد آسيب ديده و احتمالاً به اميد يافتن راه چاره‌اي به مراكز مشاوره مراجعه مي‌كنند.

نشانه‌هاي شخصيت اسكيزوئيد 

همان‌طور كه گفته شد اصلي‌ترين نشانه ابتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد، تمايل بيش‌ازحد فرد به انزوا و تنهايي است. با اين‌حال براي دريافت تشخيص شخصيت اسكيزوئيد، فرد بايد علاوه بر ميل به تنهايي چند نشانه از نشانه‌هايي را داشته باشد كه در ادامه به آن‌ها اشاره مي‌كنيم.

به خاطر داشته باشيد كه دريافت تشخيص شخصيت اسكيزوئيد صرفاً بايد زير نظر متخصصين روانشناسي باليني و با استفاده از جلسات بررسي باليني و انجام تست‌هاي ارزيابي صورت بگيرد. درنتيجه به‌صرف اينكه فردي برخي از اين نشانه‌ها را از خود بروز مي‌دهد به ديگران برچسب نزنيد.

_انتخاب هميشگي فعاليت‌هاي انفرادي

_بي‌علاقگي به روابط جنسي

_بي‌علاقگي به فعاليت‌هاي مختلف يا علاقه به برخي فعاليت‌هاي محدود

_نداشتن دوستان صميمي و افراد نزديك قابل‌اعتماد به‌جز اعضاي خانواده

_بي‌تفاوتي نسبت به تعريف يا انتقادهاي ديگران

_سردي هيجاني

دلايل اختلال شخصيت اسكيزوئيد

تاكنون دليل اصلي ابتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد مشخص نشده است با اين‌حال متخصصين معتقدند كه مجموعه‌اي از دلايل ژنتيكي و تربيتي براي بروز اين اختلال در كنار هم قرار مي‌گيرند. وجود شخصيت اسكيزوئيد در نزديكان فردي كه به اين بيماري مبتلاست، نشان‌دهنده اين است كه نمي‌توان نقش عوامل ژنتيكي و زيستي را در اين اختلال ناديده گرفت.

اما در كنار اين آمادگي زيستي، بايد مسائلي مثل شيوه‌هاي تربيتي نامناسب و بي‌توجهي به كودك يا تجربيات تلخ طرد شدن از جانب ديگران نيز وجود داشته باشند. به‌هرحال مسلم اين است كه با توجه به شرايط زندگي و تجربيات هر فرد، امكان دارد كه آرايش اين عوامل در كنار هم و ميزان تأثيرگذاري هريك از آن‌ها دچار تغيير شود اما براي بروز ويژگي‌هاي اين اختلال تمامي عوامل زيستي-رواني-اجتماعي در كنار هم حضور خواهند داشت.

ميزان شيوع اختلال شخصيت اسكيزوئيد

آمار دقيقي از ميزان شيوع اختلال شخصيت اسكيزوئيد، وجود ندارد. اما به طور كلي 8 درصد از جمعيت عمومي به اين اختلال مبتلا هستند. اين آمار از ميزان ابتلا به اسكيزوفرني هم بيشتر است. به همين دليل افراد بايد نسبت به علائم آن حساس تر بوده و از بروز آن جلوگيري كنند. معمولا مردان بيشتر از زنان به اين اختلال مبتلا مي‌شوند. به طور كلي مردان نسبت به زنان داراي روحيات آرام تري بوده بيشتر ويژگي هاي اسكيزوئيدي را از خود نشان مي‌دهند. اما اين عامل تعيين كننده اي براي بروز اين اختلال نيست.

تشخيص اختلال شخصيت اسكيزوئيد

بهتر است افراد براي ارزيابي و تشخيص دقيق اختلال شخصيت اسكيزوئيد؛ به متخصص مربوطه كه روانشناس و يا روانپزشك است؛ مراجعه كنند. ملاك هاي تشخيصي اين اختلال برحسب آخرين نسخه كتاب DSM شامل موارد زير مي‌شوند. همچنين داشتن 4 مورد از اين علائم براي مدت زمان حداقل 6 ماه، تشخيص اين بيماري را قطعي مي‌كند.

بي علاقه بودن نسبت به روابط شخصي صميمانه

انتخاب فعاليت هاي انفرادي

بي علاقگي نسبت به رابطه جنسي

بي تفاوت بودن نسبت به تحسين هاي اطرافيان

گوشه گيري و انزوا

لذت نبردن از انجام فعاليت هاي هيجان انگيز

عدم وابستگي به ديگران و ابراز احساسات نكردن

تفاوت اختلال شخصيت اسكيزوئيد با بيماري هاي ديگر

با اينكه اختلال شخصيت اسكيزوئيد جزو اختلالات طيف اختلال اسكيزوفرني محسوب مي‌شود؛ اما ميان نشانه هاي اين دو بيماري، تفاوت هاي اساسي زيادي وجود دارد. بيماران مبتلا به اسكيزوفرني بعد از مدتي به طور كلي ارتباط خود را با دنياي اطراف از دست مي‌دهند. اما افراد مبتلا به شخصيت اسكيزوئيد، كاملا طبيعي رفتار كرده و مشكلي در برقراري ارتباط با دنياي بيرون ندارند.

نشانه هاي اين اختلال با ديگر بيماري هايي مثل افسردگي و يا شخصيت اجتنابي نيز شباهت هايي دارند كه احتمالا در تشخيص، افراد را دچار مشكلاتي خواهد كرد. براي مثال افرادي كه داراي شخصيت اجتنابي هستند؛ تمايل به برقراري ارتباط با ديگران دارند؛ اما ترس از طرد شدن به آنها اجازه اينكار را نمي‌دهد. اما افراد داراي شخصيت اسكيزوئيد، حتي مايل به برقراري ارتباط هم نيستند.

درمان اختلال شخصيت اسكيزوئيد

 

تمامي اختلالات شخصيت در يك ويژگي مشترك هستند و آن اين است كه آن‌ها خود را بسيار معمول دانسته و نسبت به رفتارهاي خارج از عرف خود آگاهي ندارند. به همين خاطر مبتلايان به اختلال شخصيت اسكيزوئيد غالباً براي درمان اين اختلال مراجعه نمي‌كنند و آنچه آن‌ها را به مراكز مشاوره مي‌رساند، مشكلات ثانويه‌اي مي‌باشد كه به دليل اين اختلال براي آن‌ها پيش آمده است (براي مثال مشكل در روابط زناشويي) و يا به درخواست اطرافيان براي درمان اقدام كرده باشند.

به ميزاني كه فرد با ميل خود و آگاهي نسبي راجع به شخصيت اسكيزوئيد براي درمان اقدام كرده باشد، مي‌توان به نتيجه بخشي درمان اميدوارتر بود. به‌هرحال ازجمله اقدامات درماني كه در صورت مواجهه با شخصيت اسكيزوئيد استفاده مي‌شوند، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

📌روان‌درماني

برقراري ارتباط درماني و تلاش براي حل مشكلات عميق و ريشه‌اي بيماران مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد موضوعي است كه حداقل در طي جلسات اوليه درمان غيرممكن خواهد بود. معمولاً پيشنهاد مي‌شود كه درمان از مسائل ساده و جانبي زندگي فرد شروع شده و در كنار بررسي افكار غيرمنطقي فرد در ارتباط با برقراري ارتباط با ديگران، تكاليف ساده‌اي نيز براي فعاليت‌هاي اجتماعي وي در نظر گرفته شود.

اين بيماران احتمالاً در مقابل انجام تكاليف اجتماعي مقاومت كرده و حتي ممكن است به جلسات درماني خود خاتمه دهند. به همين خاطر بسيار اهميت دارد كه درمان با تمركز بر روي مشكلي كه فرد را به مركز مشاوره كشانده شروع شود و سپس با جلب اعتماد وي، قدم‌هاي بعدي براي بررسي افكار غيرمنطقي و آموزش رفتارهاي اجتماعي به او صورت بگيرد.

به عبارتي مي‌توان گفت جلسات روان‌درماني براي افراد دچار اين اختلال بيش از هر چيز جنبه حمايتي داشته و صرفاً به فرد كمك مي‌كند تا شرايط را نسبت به آنچه كه هست مقداري بهبود ببخشد.

📌دارودرماني

هيچ داروي خاصي براي درمان اختلال شخصيت اسكيزوئيد وجود ندارد و از داروها صرفاً در شرايطي استفاده مي‌شود كه فرد به دليل پيامدهاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد، دچار مشكلاتي همچون افسردگي يا اضطراب شده باشد.

📌خانواده‌درماني

همان‌طور كه گفته شد يكي از اصلي‌ترين اهداف در درمان بيماران مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد كمك به سلامت روان اطرافيان اين افراد است كه باعث خواهد شد آن‌ها بتوانند با بيماري يكي از اعضاي خانواده كنار آمده و درعين‌حال نكاتي را براي برقراري ارتباط با وي در نظر بگيرند.

مشاورين در جلسات خانواده‌درماني به اعضاي خانواده كمك خواهند كرد تا پذيرش نسبت به خصوصيات اخلاقي شخصيت اسكيزوئيد را در خود ايجاد كنند و همچنين اصولي را براي نحوه برقراري ارتباط با وي آموزش ببينند كه باعث كاهش تنش ميان آن‌ها خواهد شد. علاوه بر اين، مشكلات روحي مانند افسردگي، نااميدي و اضطراب اعضاي خانواده كه به‌نوعي به دليل رفتار شخصيت اسكيزوئيد ايجاد مي‌شود نيز موردبررسي و درمان قرار خواهد گرفت.

سخن آخر

اگرچه درمان اختلال شخصيت اسكيزوئيد بدون ميل و همكاري خود فرد تقريباً ناممكن است و البته اختلالات شخصيت قابل‌درمان و بهبودي كامل نيز نيستند اما بااين‌حال كمك گرفتن از راهكارهاي روانشناسي باعث بهبود شرايط زندگي خواهد شد. درنتيجه اگر در اطراف شما فردي دچار نشانه‌هاي اين بيماري است، توصيه  مي‌شود كه براي حفظ سلامت روان خود و سايرين و همچنين آموختن راهكارهايي براي ارتباط با اين افراد از يك مشاور كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت اسكيزوئيد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

شخصيت اسكيزوئيد يعني چه؟

اسكيزوئيد يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه بيش از هر چيز با تمايل فرد به انزوا و دور بودن از جمع خود را نشان مي‌دهد. اين افراد معمولاً هيجانات چنداني از خود بروز نمي‌دهند و بيشتر به انجام فعاليت‌هاي انفرادي علاقه دارند.

آيا شخصيت اسكيزوئيد قابل‌درمان است؟

درمان براي اين بيماران بيشتر به‌صورت درمان‌هاي حمايتي و كمك به بهبود شرايط آن‌ها و ساير اعضاي خانواده صورت مي‌گيرد و احتمال بهبود كامل اين ويژگي‌هاي شخصيتي در آن‌ها بسيار ضعيف خواهد بود.

آيا شخصيت‌هاي اسكيزوئيد مي‌توانند ازدواج كنند؟

معمولاً تمايل اين افراد به برقراري روابط عاطفي نزديك با ديگران و حتي برقراري ارتباط جنسي بسيار ضعيف بوده و به همين خاطر احتمال ازدواج داوطلبانه در آن‌ها پايين است. بااين‌حال احتمال دارد كه برخي از اين افراد نيز بر اساس خواست و تصميم ديگران ازدواج كنند كه مي‌توان پيش‌بيني كرد زندگي مشترك موفقي نخواهند داشت.

چرا فرد دچار اختلال شخصيت اسكيزوئيد مي‌شود؟

نمي‌توان يك دليل مشخص براي ابتلا به اين اختلال در نظر گرفت. متخصصين معتقدند مجموعه‌اي از عوامل ژنتيكي-رواني-تربيتي در كنار هم باعث بروز اين اختلال خواهند شد.

منبع: شخصيت اسكيزوئيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/17  ] [ ۲۲ ] [ newmiind ] [ ]

آيا ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد امكان‌پذير است؟ شايد شما نيز براي ازدواج به فردي علاقه‌مند شده باشيد اما متوجه رگه‌هايي از اختلال شخصيت اسكيزوئيد در او شويد. اين موضوع شما را بر سر تعارضي قرار خواهد داد كه بين علاقه خود به او و مشكلاتي كه بر سر راه زندگي شما ايجاد خواهد شد كدام يك را انتخاب كنيد. اگرچه مبتلايان به اختلال شخصيت اسكيزوئيد از برقراري ارتباط‌هاي صميمي و عاطفي روي‌گردان هستند بااين‌حال شدت اين اختلال در همه افراد يكسان نيست و بعضي از اين بيماران را مي‌توان به‌عنوان شريك عاطفي انتخاب كرد. بااين‌حال پيش از تصميم‌گيري راجع به ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه شما در طول زندگي مشترك شرايط سختي را پيش رو خواهيد داشت و بهتر است با كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي اطلاعات خود را راجع به اين بيماري افزايش دهيد.

بيشتر بخوانيد : اختلالات شخصيت دسته a

منبع: ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد چطور شما را از همسر فراري مي كند؟

ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد | شخصيت اسكيزوئيد را چطور بشناسيم؟

اولين موضوعي كه در زمينهٔ ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد بايد به آن توجه داشته باشيم اين است كه چطور مي‌توانيم اين اشخاص را شناسايي كنيم؟ ازدواج‌هاي سنتي، معمولاً فرصت كمي را براي ايجاد شناخت ميان طرفين در نظر مي‌گيرند و شايد شما در اين مدت نتوانيد به وجود مشكلات رفتاري در طرف مقابل خود پي ببريد و يا رفتارهاي او را به‌پاي خجالت و حياي وي بگذاريد. براي جلوگيري از بروز اين مشكلات بهتر است اطلاعات خود را راجع به شخصيت‌هاي اسكيزوئيد افزايش دهيد.

اصلي‌ترين نشانه‌هاي شخصيت اسكيزوئيد را مي‌توان در تمايل به انزوا و دوري از روابط اجتماعي، ضعف در بيان هيجانات، بي‌ميلي نسبت به صميميت بيش‌ازحد و برقراري روابط جنسي دانست. اين افراد معمولاً دوستان صميمي چنداني ندارند و لزومي نيز براي اين موضوع نمي‌بينند. براي آشنايي بيشتر با اختلال شخصيت اسكيزوئيد كليك كنيد.

ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد | مشكلات زندگي مشترك

به‌طورقطع ازدواج با فردي كه دچار هريك از انواع اختلال شخصيت است موضوع آسان و خوشايندي نخواهد بود. بااين‌حال بعضي افراد به دنبال پاسخ اين سؤال هستند كه در صورت ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد چه مشكلاتي در زندگي آن‌ها پيش خواهد آمد. به همين خاطر در اين بخش به بررسي متداول‌ترين مشكلاتي كه در اين زمينه وجود دارد خواهيم پرداخت.

صميميتي ميان شما وجود نخواهد داشت

اصلي‌ترين مشكل افراد داراي اختلال شخصيت اسكيزوئيد اين است كه آن‌ها از برقراري روابط اجتماعي صميمانه با ديگران اجتناب مي‌كنند. درنتيجه در ازدواج با چنين فردي شما نمي‌توانيد انتظار احساس و محبتي را داشته باشيد كه مي‌بايست ميان زوجين وجود داشته باشد. اين موضوع مي‌تواند باعث دلسردي و ناراحتي شما در زندگي مشترك شده و مشكلاتي همچون طلاق عاطفي، خيانت و يا جدايي را به همراه داشته باشد.

يك تصور اشتباه در برخورد با افرادي كه دچار اين بيماري هستند اين است كه شما احساس كنيد مي‌توانيد اين افراد را تغيير دهيد و يا بيماري آن‌ها را درمان كنيد. به خاطر داشته باشيد كه اين افراد معمولاً پذيراي محبت و توجه شما نخواهند بود و به عبارتي مي‌توان گفت محبت شما نه‌تنها در آن‌ها تأثير مثبتي نخواهد داشت بلكه باعث معذب شدن آن‌ها خواهد بود. همچنين حتي در صورت اقدام براي درمان شخصيت اسكيزوئيد وضعيت اين افراد اگرچه بهبود پيدا مي‌كند اما هرگز به‌طور كامل درمان نخواهد شد. از طرف ديگر قانع كردن اين افراد براي شركت در جلسات درماني نيز كاري بسيار دشوار خواهد بود.

در ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد نيازهاي جنسي‌تان به يك اندازه نخواهد بود

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً تمايلي به برقراري ارتباط جنسي ندارند و اين موضوع مي‌تواند باعث بروز كشمكش‌هاي جدي ميان شما و طرف مقابلتان باشد. عدم تناسب در ميزان نيازهاي جنسي شما و همسرتان باعث خواهد شد كه شما نتوانيد نياز جنسي خود را با همسرتان تأمين كنيد و اين موضوع مي‌تواند احتمال بروز مشكلاتي ازجمله خيانت را در زندگي شما افزايش دهد.

ارتباطات اجتماعي شما محدود خواهد شد

درصورتي‌كه شما با فردي كه به اختلال شخصيت اسكيزوئيد مبتلا است ازدواج كرده باشيد بايد اين موضوع را بپذيريد كه روابط اجتماعي شما محدود خواهد شد. همسر شما تمايلي به رفت‌وآمد با ديگران نداشته و احتمالاً در اين زمينه شما را تنها خواهد گذاشت. در اين حالت شما با فردي در يك خانه زندگي مي‌كنيد كه نه‌تنها خودش ارتباط صميمانه‌اي با شما ندارند بلكه باعث بروز محدوديت‌هايي در روابط اجتماعي شما نيز خواهد شد.

طرف مقابل هرگز اشتباهاتش را نخواهد پذيرفت

مبتلايان به انواع اختلالات شخصيت معمولاً خود را به‌عنوان فردي بيمار نمي‌شناسند و مشكلات موجود را ناشي از رفتار و درك نامناسب ساير افراد مي‌دانند. اين موضوع باعث خواهد شد كه همسر شما علي‌رغم تمامي مشكلاتي كه به دليل رفتار خارج از عرف او در زندگي شما ايجاد شده هرگز خود را مقصر ندانسته و براي بهبود شرايط اقدامي انجام ندهد. به عبارتي اين شماييد كه هميشه مي‌بايست انعطاف داشته و با خواسته‌هاي طرف مقابلتان كنار بياييد.

 

بيشتر بخوانيد : درمان شخصيت اسكيزوئيد | بهترين درمان اسكيزوئيد چيست

ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد | چطور زندگي را بهتر كنيم

درصورتي‌كه به هردليل زندگي با فردي را كه دچار اختلال شخصيت اسكيزوئيد است شروع كرده‌ايد مي‌توانيد با استفاده از راهكارهاي زير شرايط زندگي خود را بهبود ببخشيد و از فروپاشي زندگي مشتركتان جلوگيري كنيد.

پذيرش داشته باشيد

پيش از هر چيز بهتر است اين باور را در خود ايجاد كنيد كه همسر شما دچار اختلال شخصيت اسكيزوئيد است و به همين خاطر شما نمي‌توانيد بسياري از خواسته‌هاي خود را عملي كنيد. هرچه سريع‌تر بتوانيد با اين واقعيت كنار آمده و اين باور را در خود ايجاد كنيد؛ مشكلات زندگي شما نيز سريع‌تر پايان پيدا كرده و ناراحتي‌هاي روحي شما نيز كاهش پيدا خواهد كرد.

او را تحت‌فشار قرار ندهيد

براي حفظ آرامش در زندگي خود بهتر است از تحت‌فشار قرار دادن همسرتان خودداري نماييد. اجبار وي به شركت در مهماني، برقراري رابطه جنسي و يا اصرار به او براي بيان احساسات و برقراري روابط عاشقانه صرفاً باعث معذب شدن وي و ايجاد كدورت در زندگي مشتركتان خواهد شد.

استفاده از فعاليت‌هاي مشترك

اگرچه شخصيت‌هاي اسكيزوئيد از روابط هيجاني و تماس‌هاي جسمي اجتناب مي‌كنند بااين‌حال شما مي‌توانيد با برنامه‌ريزي مناسب، خاطرات خوشي را در كنار همسرتان ايجاد نماييد. سعي كنيد در كنار او براي انجام فعاليت‌هاي مختلفي مانند قدم زدن، آشپزي و …. برنامه‌ريزي كنيد. افراد داراي شخصيت اسكيزوئيد نسبت به اين قبيل برنامه‌ها و به‌طوركلي هر كاري كه فعاليت بدني و ذهني در آن‌ها ايجاد كند علاقه‌مند هستند.

از مشاورين كمك بگيريد

حتي درصورتي‌كه همسر شما حاضر نيست براي درمان به يك متخصص مراجعه نمايد شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي اطلاعات خود را درزمينهٔ نحوه ارتباط با وي افزايش دهيد و راهكارهاي مناسبي براي بهبود شرايط زندگي مشترك پيدا كنيد. درعين‌حال شما مي‌بايست براي حفظ سلامت خود و به‌ويژه فرزندانتان همواره از جلسات مشاوره استفاده نماييد.

بيشتر بخوانيد : رفتار با شخصيت اسكيزوئيد

كلام آخر

براي جلوگيري از ازدواج ناآگاهانه با فردي كه به اختلال شخصيت اسكيزوئيد مبتلا است بهتر است مدت‌زمان آشنايي خود را افزايش دهيد و در طي اين مدت به‌دقت نشانه‌هاي رفتاري وي را زير نظر داشته باشيد. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد نشانه‌هاي شخصيت اسكيزوئيد در اين فرد قابل‌تشخيص است بهتر است با كمك گرفتن از تست‌هاي شخصيتي و جلسات مشاوره پيش از ازدواج در اين زمينه به يك نتيجه مشخص دست پيدا كنيد و اگر اصرار به ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد داشته باشيد جلسات مشاوره پيش از ازدواج مي‌تواند آگاهي شما را از آنچه مي‌بايست انتظار آن را داشته باشيد و نحوه ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد افزايش دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

1. آيا ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد ممكن است؟

ازدواج با اين افراد مي‌تواند مشكلاتي را در جريان زندگي مشترك شما ايجاد كند و به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود از ازدواج با اشخاصي كه دچار اختلالات شخصيت هستند و تصميمي براي شروع درمان ندارند اجتناب كنيد. بااين‌حال درصورتي‌كه با چنين فردي ازدواج كرده‌ايد مي‌توانيد با استفاده از راهكارهاي مشخصي شرايط زندگي خود را بهبود ببخشيد.

2. ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد چه مشكلاتي را به همراه خواهد داشت؟

اين افراد تمايلي به رفت‌وآمد و برقراري روابط اجتماعي با ديگران ندارند و همچنين در زندگي مشترك نيز ارتباط صميمانه‌اي با شما برقرار نخواهند كرد. علاوه بر اين شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً تمايلي براي برقراري ارتباط جنسي نيز ندارند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ازدواج با شخصيت اسكيزوئيد چطور شما را از همسر فراري مي كند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/16  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

رفتار با شخصيت اسكيزوئيد چطور بايد باشد؟ با توجه به اينكه افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد از برقراري روابط صميمانه و نزديك با سايرين اجتناب مي‌كنند و غالباً به‌عنوان افرادي منزوي شناخته مي‌شوند براي اطرافيان و بستگان آن‌ها معمولاً اين سؤال پيش خواهد آمد كه با شخصيت اسكيزوئيد چطور بايد برخورد كنند؟ اصلي‌ترين و مهم‌ترين كاري كه به‌عنوان نزديكان اين افراد مي‌توانيد انجام دهيد اين است كه از آن‌ها بخواهيد براي درمان از يك روانشناس كمك بگيرند. البته بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه مطرح كردن اين مسئله و دريافت موافقت شخصيت اسكيزوئيد موضوع بسيار دشواري خواهد بود. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس، علاوه بر بالا بردن اطلاعات خود راجع به شخصيت اسكيزوئيد و نحوه برخورد با آن‌ها، براي سلامت روان خود در اين رابطه نيز قدمي برداريد.

 

منبع : رفتار با شخصيت اسكيزوئيد

راه‌هاي ارتباط با مبتلايان به اختلال شخصيت اسكيزوئيد

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً افرادي تنها و درون‌گرا هستند كه تنها بودن را به حضور در جمع ترجيح مي‌دهند. همچنين با توجه به نوع خاص برقراري روابط اجتماعي در اين افراد آن‌ها معمولاً دوستان و نزديكان چنداني نيز ندارند و بسياري از افراد از اطراف آن‌ها پراكنده مي‌شوند. بااين‌حال اگر شما به هر دليلي مي‌خواهيد نحوه برقراري ارتباط با اين افراد را ياد بگيريد بهتر است به نكات زير توجه داشته باشيد:

بيشتر بخوانيد : شخصيت اسكيزوئيد  

1. تشويق وي براي مراجعه به مراكز درماني

درصورتي‌كه يكي از اطرافيان شما دچار اختلال شخصيت اسكيزوئيد است بهترين كمك شما به او اين است كه از وي بخواهيد براي درمان وضعيت موجود اقدام كند. اگرچه افراد اسكيزوئيد معمولاً خود را دچار مشكل خاصي نمي‌دانند و احساس مي‌كنند در شرايط موجود وضعيت آن‌ها بسيار مطلوب است بااين‌حال شما مي‌توانيد برخي نقاط ضعف و مشكلات را به آن‌ها گوشزد كنيد. توجه داشته باشيد كه براي مطرح كردن چنين پيشنهادي در درجه اول بايد ميزاني از ارتباط و صميميت ميان شما ايجاد شده باشد و همچنين بايد اين درخواست را بسيار محتاطانه مطرح نماييد.

براي مثال بهتر است در شرايطي كه فرد از مشكلات و درگيري‌هايي كه در محل كار يا تحصيل پيدا كرده و يا هرگونه مشكل ديگري كه به دليل ويژگي‌هاي اسكيزوئيد براي وي پيش‌آمده صحبت مي‌كند، از او بخواهيد دراين‌باره از يك مشاور كمك بگيرد. شايد بهتر باشد كه شما مستقيماً از الفاظي مانند اسكيزوئيد، بيماري و ساير عبارات منفي استفاده نكنيد. سعي كنيد تمركز خود و موضوع را بر روي مشكلات پيش‌آمده نگه داريد و دليل مراجعه به مشاور را نيز حل اين مشكلات و نه درمان بيماري شخصيتي بيان نماييد. براي آشنايي با روش هاي درمان شخصيت اسكيزوئيد كليك كنيد.

2. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | اطلاعات خود را افزايش دهيد

به ميزاني كه شما اطلاعات خود را راجع به شخصيت اسكيزوئيد و نشانه‌ها و دلايل ايجاد آن افزايش دهيد بهتر خواهيد توانست ارتباط خود را مديريت كنيد. شما مي‌توانيد از طريق مطالعه و يا دريافت مشاوره از متخصصين روانشناسي اطلاعات خود را راجع به اين بيماري افزايش دهيد. اين مسئله به شما كمك خواهد كرد كه كنترل بيشتري بر اوضاع داشته باشيد و معناي هر رفتار از جانب شخصيت اسكيزوئيد را نيز بهتر بفهميد.

3. پذيرش داشته باشيد

بالا بردن پذيرش يكي از اصلي‌ترين پاسخ‌ها به اين سؤال است كه با شخصيت اسكيزوئيد چطور برخورد كنيم؟ توجه داشته باشيد كه بيماران مبتلا به اختلال شخصيت هرگز به‌طور كامل درمان نخواهند شد و به همين خاطر اين شماييد كه بايد هرچه سريع‌تر با اين واقعيت كنار بياييد. هنگامي‌كه شما بتوانيد اين پذيرش را در خود ايجاد كنيد، درگيري‌هاي شما با شخصيت اسكيزوئيد به ميزان بسياري كاهش پيدا كرده و همچنين سلامت روانتان نيز بالاتر خواهد رفت. اگر احساس مي‌كنيد اين واقعيت كه يكي از نزديكان شما با اين اختلال درگير شده برايتان بسيار ناراحت‌كننده بوده و شرايط روحي شما را تحت تأثير قرار داده است، مي‌توانيد در اين زمينه از يك مشاور كمك بگيريد.

4. آن‌ها را در شرايط ناراحت‌كننده قرار ندهيد

به‌عنوان يك دوست و همراه براي افراد اسكيزوئيد بهتر است سعي كنيد شرايط آن‌ها را درك كرده و آنان را در موقعيت‌هايي كه احساس معذب بودن مي‌كنند، قرار ندهيد. براي مثال ترتيب دادن مهماني‌هاي بزرگ، اصرار به شركت در شب‌نشيني و يا هر موضوع ديگري كه باعث آزار آن‌ها مي‌شود را كنار بگذاريد. سعي كنيد همواره در هم‌نشيني‌ها نظر و راحتي اين افراد را نيز در نظر داشته باشيد.

يكي ديگر از شرايطي كه مي‌تواند باعث ناراحتي و رنجش اين افراد باشد اصرار بيش‌ازحد شما براي تغيير اخلاقيات آن‌هاست. در ارتباط با افراد اسكيزوئيد همواره به اين موضوع توجه داشته باشيد كه آن‌ها به دليل مشكلات شخصيتي با سايرين تفاوت دارند و تحت‌فشار گذاشتن‌شان براي تغيير نه‌تنها باعث بهبود وضعيت آن‌ها نخواهد شد بلكه صرفاً باعث آزردگي و همين‌طور آسيب ديدن ارتباط شما مي‌گردد.

بيشتر بخوانيد : اختلالات شخصيت دسته a ( كلاستر a)

5. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | انتظار ابراز هيجان زياد نداشته باشيد

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً به سردي هيجاني معروف هستند. اين افراد نمي‌توانند هيجانات مثبت يا منفي خود را به‌اندازه ديگران ابراز كنند و به همين خاطر ممكن است شما احساس كنيد كه آن‌ها احساسي ندارند. اين موضوع مي‌تواند تا حد زيادي باعث ناراحتي و فرسايش روحي شما شود زيرا آن‌ها معمولاً در مقابل ابراز محبت و هيجان ديگران واكنش چنداني نشان نمي‌دهند. به همين خاطر بهتر است براي ارتباط با مبتلايان به اين اختلال به اين نكته توجه داشته باشيد كه آن‌ها ابراز هيجاني ندارند و شما بايئ خود را با اين مسئله سازگار نماييد.

6. معاني رفتار و حالت‌هاي او را بشناسيد

با توجه به اينكه افراد درگير با اختلال شخصيت اسكيزوئيد معمولاً كمتر صحبت مي‌كنند و همان‌طور كه گفته شد ابراز هيجاني چنداني نيز ندارند آشنايي شما با حالات و زبان بدن اين افراد مي‌تواند تا حد زيادي به شما در فهم احساسات و آنچه در سر دارند كمك كند. براي پيدا كردن شناخت دراين‌باره سعي كنيد به‌خوبي حالات آن‌ها را در موقعيت‌هاي مختلف موردبررسي قرار دهيد.

7. تلاش براي ارتباط‌هاي غير هيجاني

همان‌طور كه گفته شد يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد اين است كه آن‌ها از ارتباط هيجاني، جسمي و كلامي اجتناب مي‌كنند به همين خاطر بهتر است در حين ارتباط با اين افراد برنامه‌هايي به‌غير از ارتباطات عميق هيجاني و تماس‌هاي جسمي را برنامه‌ريزي نماييد. با توجه به علايق هردوي شما و همين‌طور شرايط موجود مي‌توانيد ارتباط خود با اين افراد را به‌صورت قدم زدن و صحبت راجع به مسائل مختلف، آشپزي، مطالعه و يا تماشاي فيلم شكل دهيد. اين موضوع باعث خواهد شد تا طرف مقابل نيز از ارتباط با شما لذت ببرد و بخواهد كه آن را ادامه دهد.

8. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | از يك مشاور كمك بگيريد

همواره به اين موضوع توجه داشته باشيد كه اطرافيان افراد اسكيزوئيد بيش از خود فرد دچار بحران‌هاي روحي خواهند شد به همين خاطر شايد بهتر باشد در حين ارتباط با اين افراد، از يك مشاور نيز كمك بگيريد. مشاورين در كنار كمك براي بالا بردن پذيرش و توانايي‌هاي خود، مي‌توانند در يافتن راهكارهايي براي برخورد با شخصيت اسكيزوئيد نيز شما را ياري كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

1.آيا مي‌توان با شخصيت‌هاي اسكيزوئيد ارتباط برقرار كرد؟

بله؛ اگرچه در ارتباط با اين افراد بايد اصول و نكات خاصي را مدنظر قرار دهيد اما بااين‌حال امكان برقراري ارتباط با آن‌ها وجود دارد.

2.در ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد بايد به چه مسائلي توجه داشته باشيم؟

مهم‌ترين نكته اين است كه سعي كنيد نسبت به اين موضوع پذيرش داشته باشيد و همچنين اطلاعات خود را در اين زمينه بالا ببريد. يكي از نكات مهم ديگر اين است كه سعي كنيد براي ديدارهاي خود برنامه‌ريزي داشته باشيد و از ملاقات‌هايي كه در آن‌ها هيجان و احساس بسياري وجود دارد، خودداري كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 02191002360

 

 

منبع : رفتار با شخصيت اسكيزوئيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/16  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

رفتار با شخصيت اسكيزوئيد چطور بايد باشد؟ با توجه به اينكه افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد از برقراري روابط صميمانه و نزديك با سايرين اجتناب مي‌كنند و غالباً به‌عنوان افرادي منزوي شناخته مي‌شوند براي اطرافيان و بستگان آن‌ها معمولاً اين سؤال پيش خواهد آمد كه با شخصيت اسكيزوئيد چطور بايد برخورد كنند؟ اصلي‌ترين و مهم‌ترين كاري كه به‌عنوان نزديكان اين افراد مي‌توانيد انجام دهيد اين است كه از آن‌ها بخواهيد براي درمان از يك روانشناس كمك بگيرند. البته بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه مطرح كردن اين مسئله و دريافت موافقت شخصيت اسكيزوئيد موضوع بسيار دشواري خواهد بود. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس، علاوه بر بالا بردن اطلاعات خود راجع به شخصيت اسكيزوئيد و نحوه برخورد با آن‌ها، براي سلامت روان خود در اين رابطه نيز قدمي برداريد.

 

منبع : رفتار با شخصيت اسكيزوئيد

راه‌هاي ارتباط با مبتلايان به اختلال شخصيت اسكيزوئيد

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً افرادي تنها و درون‌گرا هستند كه تنها بودن را به حضور در جمع ترجيح مي‌دهند. همچنين با توجه به نوع خاص برقراري روابط اجتماعي در اين افراد آن‌ها معمولاً دوستان و نزديكان چنداني نيز ندارند و بسياري از افراد از اطراف آن‌ها پراكنده مي‌شوند. بااين‌حال اگر شما به هر دليلي مي‌خواهيد نحوه برقراري ارتباط با اين افراد را ياد بگيريد بهتر است به نكات زير توجه داشته باشيد:

بيشتر بخوانيد : شخصيت اسكيزوئيد  

1. تشويق وي براي مراجعه به مراكز درماني

درصورتي‌كه يكي از اطرافيان شما دچار اختلال شخصيت اسكيزوئيد است بهترين كمك شما به او اين است كه از وي بخواهيد براي درمان وضعيت موجود اقدام كند. اگرچه افراد اسكيزوئيد معمولاً خود را دچار مشكل خاصي نمي‌دانند و احساس مي‌كنند در شرايط موجود وضعيت آن‌ها بسيار مطلوب است بااين‌حال شما مي‌توانيد برخي نقاط ضعف و مشكلات را به آن‌ها گوشزد كنيد. توجه داشته باشيد كه براي مطرح كردن چنين پيشنهادي در درجه اول بايد ميزاني از ارتباط و صميميت ميان شما ايجاد شده باشد و همچنين بايد اين درخواست را بسيار محتاطانه مطرح نماييد.

براي مثال بهتر است در شرايطي كه فرد از مشكلات و درگيري‌هايي كه در محل كار يا تحصيل پيدا كرده و يا هرگونه مشكل ديگري كه به دليل ويژگي‌هاي اسكيزوئيد براي وي پيش‌آمده صحبت مي‌كند، از او بخواهيد دراين‌باره از يك مشاور كمك بگيرد. شايد بهتر باشد كه شما مستقيماً از الفاظي مانند اسكيزوئيد، بيماري و ساير عبارات منفي استفاده نكنيد. سعي كنيد تمركز خود و موضوع را بر روي مشكلات پيش‌آمده نگه داريد و دليل مراجعه به مشاور را نيز حل اين مشكلات و نه درمان بيماري شخصيتي بيان نماييد. براي آشنايي با روش هاي درمان شخصيت اسكيزوئيد كليك كنيد.

2. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | اطلاعات خود را افزايش دهيد

به ميزاني كه شما اطلاعات خود را راجع به شخصيت اسكيزوئيد و نشانه‌ها و دلايل ايجاد آن افزايش دهيد بهتر خواهيد توانست ارتباط خود را مديريت كنيد. شما مي‌توانيد از طريق مطالعه و يا دريافت مشاوره از متخصصين روانشناسي اطلاعات خود را راجع به اين بيماري افزايش دهيد. اين مسئله به شما كمك خواهد كرد كه كنترل بيشتري بر اوضاع داشته باشيد و معناي هر رفتار از جانب شخصيت اسكيزوئيد را نيز بهتر بفهميد.

3. پذيرش داشته باشيد

بالا بردن پذيرش يكي از اصلي‌ترين پاسخ‌ها به اين سؤال است كه با شخصيت اسكيزوئيد چطور برخورد كنيم؟ توجه داشته باشيد كه بيماران مبتلا به اختلال شخصيت هرگز به‌طور كامل درمان نخواهند شد و به همين خاطر اين شماييد كه بايد هرچه سريع‌تر با اين واقعيت كنار بياييد. هنگامي‌كه شما بتوانيد اين پذيرش را در خود ايجاد كنيد، درگيري‌هاي شما با شخصيت اسكيزوئيد به ميزان بسياري كاهش پيدا كرده و همچنين سلامت روانتان نيز بالاتر خواهد رفت. اگر احساس مي‌كنيد اين واقعيت كه يكي از نزديكان شما با اين اختلال درگير شده برايتان بسيار ناراحت‌كننده بوده و شرايط روحي شما را تحت تأثير قرار داده است، مي‌توانيد در اين زمينه از يك مشاور كمك بگيريد.

4. آن‌ها را در شرايط ناراحت‌كننده قرار ندهيد

به‌عنوان يك دوست و همراه براي افراد اسكيزوئيد بهتر است سعي كنيد شرايط آن‌ها را درك كرده و آنان را در موقعيت‌هايي كه احساس معذب بودن مي‌كنند، قرار ندهيد. براي مثال ترتيب دادن مهماني‌هاي بزرگ، اصرار به شركت در شب‌نشيني و يا هر موضوع ديگري كه باعث آزار آن‌ها مي‌شود را كنار بگذاريد. سعي كنيد همواره در هم‌نشيني‌ها نظر و راحتي اين افراد را نيز در نظر داشته باشيد.

يكي ديگر از شرايطي كه مي‌تواند باعث ناراحتي و رنجش اين افراد باشد اصرار بيش‌ازحد شما براي تغيير اخلاقيات آن‌هاست. در ارتباط با افراد اسكيزوئيد همواره به اين موضوع توجه داشته باشيد كه آن‌ها به دليل مشكلات شخصيتي با سايرين تفاوت دارند و تحت‌فشار گذاشتن‌شان براي تغيير نه‌تنها باعث بهبود وضعيت آن‌ها نخواهد شد بلكه صرفاً باعث آزردگي و همين‌طور آسيب ديدن ارتباط شما مي‌گردد.

بيشتر بخوانيد : اختلالات شخصيت دسته a ( كلاستر a)

5. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | انتظار ابراز هيجان زياد نداشته باشيد

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً به سردي هيجاني معروف هستند. اين افراد نمي‌توانند هيجانات مثبت يا منفي خود را به‌اندازه ديگران ابراز كنند و به همين خاطر ممكن است شما احساس كنيد كه آن‌ها احساسي ندارند. اين موضوع مي‌تواند تا حد زيادي باعث ناراحتي و فرسايش روحي شما شود زيرا آن‌ها معمولاً در مقابل ابراز محبت و هيجان ديگران واكنش چنداني نشان نمي‌دهند. به همين خاطر بهتر است براي ارتباط با مبتلايان به اين اختلال به اين نكته توجه داشته باشيد كه آن‌ها ابراز هيجاني ندارند و شما بايئ خود را با اين مسئله سازگار نماييد.

6. معاني رفتار و حالت‌هاي او را بشناسيد

با توجه به اينكه افراد درگير با اختلال شخصيت اسكيزوئيد معمولاً كمتر صحبت مي‌كنند و همان‌طور كه گفته شد ابراز هيجاني چنداني نيز ندارند آشنايي شما با حالات و زبان بدن اين افراد مي‌تواند تا حد زيادي به شما در فهم احساسات و آنچه در سر دارند كمك كند. براي پيدا كردن شناخت دراين‌باره سعي كنيد به‌خوبي حالات آن‌ها را در موقعيت‌هاي مختلف موردبررسي قرار دهيد.

7. تلاش براي ارتباط‌هاي غير هيجاني

همان‌طور كه گفته شد يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد اين است كه آن‌ها از ارتباط هيجاني، جسمي و كلامي اجتناب مي‌كنند به همين خاطر بهتر است در حين ارتباط با اين افراد برنامه‌هايي به‌غير از ارتباطات عميق هيجاني و تماس‌هاي جسمي را برنامه‌ريزي نماييد. با توجه به علايق هردوي شما و همين‌طور شرايط موجود مي‌توانيد ارتباط خود با اين افراد را به‌صورت قدم زدن و صحبت راجع به مسائل مختلف، آشپزي، مطالعه و يا تماشاي فيلم شكل دهيد. اين موضوع باعث خواهد شد تا طرف مقابل نيز از ارتباط با شما لذت ببرد و بخواهد كه آن را ادامه دهد.

8. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | از يك مشاور كمك بگيريد

همواره به اين موضوع توجه داشته باشيد كه اطرافيان افراد اسكيزوئيد بيش از خود فرد دچار بحران‌هاي روحي خواهند شد به همين خاطر شايد بهتر باشد در حين ارتباط با اين افراد، از يك مشاور نيز كمك بگيريد. مشاورين در كنار كمك براي بالا بردن پذيرش و توانايي‌هاي خود، مي‌توانند در يافتن راهكارهايي براي برخورد با شخصيت اسكيزوئيد نيز شما را ياري كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

1.آيا مي‌توان با شخصيت‌هاي اسكيزوئيد ارتباط برقرار كرد؟

بله؛ اگرچه در ارتباط با اين افراد بايد اصول و نكات خاصي را مدنظر قرار دهيد اما بااين‌حال امكان برقراري ارتباط با آن‌ها وجود دارد.

2.در ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد بايد به چه مسائلي توجه داشته باشيم؟

مهم‌ترين نكته اين است كه سعي كنيد نسبت به اين موضوع پذيرش داشته باشيد و همچنين اطلاعات خود را در اين زمينه بالا ببريد. يكي از نكات مهم ديگر اين است كه سعي كنيد براي ديدارهاي خود برنامه‌ريزي داشته باشيد و از ملاقات‌هايي كه در آن‌ها هيجان و احساس بسياري وجود دارد، خودداري كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 02191002360

 

 

منبع : رفتار با شخصيت اسكيزوئيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/16  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

رفتار با شخصيت اسكيزوئيد چطور بايد باشد؟ با توجه به اينكه افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد از برقراري روابط صميمانه و نزديك با سايرين اجتناب مي‌كنند و غالباً به‌عنوان افرادي منزوي شناخته مي‌شوند براي اطرافيان و بستگان آن‌ها معمولاً اين سؤال پيش خواهد آمد كه با شخصيت اسكيزوئيد چطور بايد برخورد كنند؟ اصلي‌ترين و مهم‌ترين كاري كه به‌عنوان نزديكان اين افراد مي‌توانيد انجام دهيد اين است كه از آن‌ها بخواهيد براي درمان از يك روانشناس كمك بگيرند. البته بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه مطرح كردن اين مسئله و دريافت موافقت شخصيت اسكيزوئيد موضوع بسيار دشواري خواهد بود. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس، علاوه بر بالا بردن اطلاعات خود راجع به شخصيت اسكيزوئيد و نحوه برخورد با آن‌ها، براي سلامت روان خود در اين رابطه نيز قدمي برداريد.

 

راه‌هاي ارتباط با مبتلايان به اختلال شخصيت اسكيزوئيد

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً افرادي تنها و درون‌گرا هستند كه تنها بودن را به حضور در جمع ترجيح مي‌دهند. همچنين با توجه به نوع خاص برقراري روابط اجتماعي در اين افراد آن‌ها معمولاً دوستان و نزديكان چنداني نيز ندارند و بسياري از افراد از اطراف آن‌ها پراكنده مي‌شوند. بااين‌حال اگر شما به هر دليلي مي‌خواهيد نحوه برقراري ارتباط با اين افراد را ياد بگيريد بهتر است به نكات زير توجه داشته باشيد:

 

بيشتر بخوانيد : شخصيت اسكيزوئيد | ويژگي هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد

 

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

منبع :

شخصيت اسكيزوئيد 

ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد 

 

 

1. تشويق وي براي مراجعه به مراكز درماني

درصورتي‌كه يكي از اطرافيان شما دچار اختلال شخصيت اسكيزوئيد است بهترين كمك شما به او اين است كه از وي بخواهيد براي درمان وضعيت موجود اقدام كند. اگرچه افراد اسكيزوئيد معمولاً خود را دچار مشكل خاصي نمي‌دانند و احساس مي‌كنند در شرايط موجود وضعيت آن‌ها بسيار مطلوب است بااين‌حال شما مي‌توانيد برخي نقاط ضعف و مشكلات را به آن‌ها گوشزد كنيد. توجه داشته باشيد كه براي مطرح كردن چنين پيشنهادي در درجه اول بايد ميزاني از ارتباط و صميميت ميان شما ايجاد شده باشد و همچنين بايد اين درخواست را بسيار محتاطانه مطرح نماييد.

تماس با مشاور

براي مثال بهتر است در شرايطي كه فرد از مشكلات و درگيري‌هايي كه در محل كار يا تحصيل پيدا كرده و يا هرگونه مشكل ديگري كه به دليل ويژگي‌هاي اسكيزوئيد براي وي پيش‌آمده صحبت مي‌كند، از او بخواهيد دراين‌باره از يك مشاور كمك بگيرد. شايد بهتر باشد كه شما مستقيماً از الفاظي مانند اسكيزوئيد، بيماري و ساير عبارات منفي استفاده نكنيد. سعي كنيد تمركز خود و موضوع را بر روي مشكلات پيش‌آمده نگه داريد و دليل مراجعه به مشاور را نيز حل اين مشكلات و نه درمان بيماري شخصيتي بيان نماييد. براي آشنايي با روش هاي درمان شخصيت اسكيزوئيد كليك كنيد.

2. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | اطلاعات خود را افزايش دهيد

به ميزاني كه شما اطلاعات خود را راجع به شخصيت اسكيزوئيد و نشانه‌ها و دلايل ايجاد آن افزايش دهيد بهتر خواهيد توانست ارتباط خود را مديريت كنيد. شما مي‌توانيد از طريق مطالعه و يا دريافت مشاوره از متخصصين روانشناسي اطلاعات خود را راجع به اين بيماري افزايش دهيد. اين مسئله به شما كمك خواهد كرد كه كنترل بيشتري بر اوضاع داشته باشيد و معناي هر رفتار از جانب شخصيت اسكيزوئيد را نيز بهتر بفهميد.

3. پذيرش داشته باشيد

بالا بردن پذيرش يكي از اصلي‌ترين پاسخ‌ها به اين سؤال است كه با شخصيت اسكيزوئيد چطور برخورد كنيم؟ توجه داشته باشيد كه بيماران مبتلا به اختلال شخصيت هرگز به‌طور كامل درمان نخواهند شد و به همين خاطر اين شماييد كه بايد هرچه سريع‌تر با اين واقعيت كنار بياييد. هنگامي‌كه شما بتوانيد اين پذيرش را در خود ايجاد كنيد، درگيري‌هاي شما با شخصيت اسكيزوئيد به ميزان بسياري كاهش پيدا كرده و همچنين سلامت روانتان نيز بالاتر خواهد رفت. اگر احساس مي‌كنيد اين واقعيت كه يكي از نزديكان شما با اين اختلال درگير شده برايتان بسيار ناراحت‌كننده بوده و شرايط روحي شما را تحت تأثير قرار داده است، مي‌توانيد در اين زمينه از يك مشاور كمك بگيريد.

4. آن‌ها را در شرايط ناراحت‌كننده قرار ندهيد

به‌عنوان يك دوست و همراه براي افراد اسكيزوئيد بهتر است سعي كنيد شرايط آن‌ها را درك كرده و آنان را در موقعيت‌هايي كه احساس معذب بودن مي‌كنند، قرار ندهيد. براي مثال ترتيب دادن مهماني‌هاي بزرگ، اصرار به شركت در شب‌نشيني و يا هر موضوع ديگري كه باعث آزار آن‌ها مي‌شود را كنار بگذاريد. سعي كنيد همواره در هم‌نشيني‌ها نظر و راحتي اين افراد را نيز در نظر داشته باشيد.

يكي ديگر از شرايطي كه مي‌تواند باعث ناراحتي و رنجش اين افراد باشد اصرار بيش‌ازحد شما براي تغيير اخلاقيات آن‌هاست. در ارتباط با افراد اسكيزوئيد همواره به اين موضوع توجه داشته باشيد كه آن‌ها به دليل مشكلات شخصيتي با سايرين تفاوت دارند و تحت‌فشار گذاشتن‌شان براي تغيير نه‌تنها باعث بهبود وضعيت آن‌ها نخواهد شد بلكه صرفاً باعث آزردگي و همين‌طور آسيب ديدن ارتباط شما مي‌گردد.

5. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | انتظار ابراز هيجان زياد نداشته باشيد

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد معمولاً به سردي هيجاني معروف هستند. اين افراد نمي‌توانند هيجانات مثبت يا منفي خود را به‌اندازه ديگران ابراز كنند و به همين خاطر ممكن است شما احساس كنيد كه آن‌ها احساسي ندارند. اين موضوع مي‌تواند تا حد زيادي باعث ناراحتي و فرسايش روحي شما شود زيرا آن‌ها معمولاً در مقابل ابراز محبت و هيجان ديگران واكنش چنداني نشان نمي‌دهند. به همين خاطر بهتر است براي ارتباط با مبتلايان به اين اختلال به اين نكته توجه داشته باشيد كه آن‌ها ابراز هيجاني ندارند و شما بايئ خود را با اين مسئله سازگار نماييد.

6. معاني رفتار و حالت‌هاي او را بشناسيد

با توجه به اينكه افراد درگير با اختلال شخصيت اسكيزوئيد معمولاً كمتر صحبت مي‌كنند و همان‌طور كه گفته شد ابراز هيجاني چنداني نيز ندارند آشنايي شما با حالات و زبان بدن اين افراد مي‌تواند تا حد زيادي به شما در فهم احساسات و آنچه در سر دارند كمك كند. براي پيدا كردن شناخت دراين‌باره سعي كنيد به‌خوبي حالات آن‌ها را در موقعيت‌هاي مختلف موردبررسي قرار دهيد.

7. تلاش براي ارتباط‌هاي غير هيجاني

همان‌طور كه گفته شد يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد اين است كه آن‌ها از ارتباط هيجاني، جسمي و كلامي اجتناب مي‌كنند به همين خاطر بهتر است در حين ارتباط با اين افراد برنامه‌هايي به‌غير از ارتباطات عميق هيجاني و تماس‌هاي جسمي را برنامه‌ريزي نماييد. با توجه به علايق هردوي شما و همين‌طور شرايط موجود مي‌توانيد ارتباط خود با اين افراد را به‌صورت قدم زدن و صحبت راجع به مسائل مختلف، آشپزي، مطالعه و يا تماشاي فيلم شكل دهيد. اين موضوع باعث خواهد شد تا طرف مقابل نيز از ارتباط با شما لذت ببرد و بخواهد كه آن را ادامه دهد.

8. رفتار با شخصيت اسكيزوئيد | از يك مشاور كمك بگيريد

همواره به اين موضوع توجه داشته باشيد كه اطرافيان افراد اسكيزوئيد بيش از خود فرد دچار بحران‌هاي روحي خواهند شد به همين خاطر شايد بهتر باشد در حين ارتباط با اين افراد، از يك مشاور نيز كمك بگيريد. مشاورين در كنار كمك براي بالا بردن پذيرش و توانايي‌هاي خود، مي‌توانند در يافتن راهكارهايي براي برخورد با شخصيت اسكيزوئيد نيز شما را ياري كنند.

 

سؤالات متداول

1.آيا مي‌توان با شخصيت‌هاي اسكيزوئيد ارتباط برقرار كرد؟

بله؛ اگرچه در ارتباط با اين افراد بايد اصول و نكات خاصي را مدنظر قرار دهيد اما بااين‌حال امكان برقراري ارتباط با آن‌ها وجود دارد.

2.در ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد بايد به چه مسائلي توجه داشته باشيم؟

مهم‌ترين نكته اين است كه سعي كنيد نسبت به اين موضوع پذيرش داشته باشيد و همچنين اطلاعات خود را در اين زمينه بالا ببريد. يكي از نكات مهم ديگر اين است كه سعي كنيد براي ديدارهاي خود برنامه‌ريزي داشته باشيد و از ملاقات‌هايي كه در آن‌ها هيجان و احساس بسياري وجود دارد، خودداري كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات شخصيت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

منبع :

شخصيت اسكيزوئيد 

ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد 

 

امتیاز:
بازدید: 10
برچسب:
:
[ 1399/9/14  ] [ ۰۴ ] [ newmiind ] [ ]

درمان شخصيت اسكيزوئيد با توجه به بي‌علاقگي آن‌ها براي مراجعه به مراكز درماني، موضوعي بسيار سخت و چالش‌برانگيز براي درمانگر يا اطرافيان فرد مبتلا به اين اختلال است. شخصيت‌هاي اسكيزوئيد درست مانند ساير اختلالات شخصيت هيچ تصوري از بيماري خود ندارند و احساس مي‌كنند اين رفتار ديگران است كه بايد اصلاح شود. علاوه بر اين، بيماران مبتلا به شخصيت اسكيزوئيد معمولاً با درمانگران خود ارتباط مناسبي برقرار نمي‌كنند و اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را در به پايان رساندن موفقيت‌آميز درمان ايجاد نمايد. اما با توجه به مشكلاتي كه اختلال شخصيت اسكيزوئيد براي فرد و اطرافيان او ايجاد مي‌كند، لازم است كه براي درمان و بهبود آن چاره‌اي انديشيد. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به اختلال شخصيت اسكيزوئيد و روش‌هاي درمان آن صحبت خواهيم كرد.

منبع : 

درمان شخصيت اسكيزوئيد

بهترين درمان اسكيزوئيد چيست

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

شخصيت اسكيزوئيد و نشانه‌هاي آن

اختلال شخصيت اسكيزوئيد بيش از هر چيز با ميل فرد به تنهايي و عدم برقراري ارتباط با ديگران شناخته مي‌شود. اين افراد معمولاً از جانب ديگران به‌عنوان شخصيت‌هايي منزوي و غيراجتماعي شناخته مي‌شوند و معمولاً در روابط اجتماعي نيز احساسات چنداني از خود نشان نمي‌دهند. شخصيت‌هاي اسكيزوئيد اغلب ترجيح مي‌دهند در مشاغلي قرار بگيرند كه ارتباط چنداني با ديگران برقرار نكنند و البته بايد به اين موضوع نيز اشاره كرد كه آنچه آن‌ها به دنبال فاصله گرفتن از آن هستند روابط اجتماعي صميمانه و نزديك است و روابط سطحي مثل صحبت با فروشنده يك مغازه و يا پاسخ به ارباب‌رجوع تأثير چنداني در شرايط روحي آن‌ها نخواهد داشت.

اين افراد معمولا تمايلي براي ازدواج و تشكيل زندگي مشترك يا حتي برقراري رابطه جنسي با ديگران ندارند و اغلب تنها زندگي مي‌كنند. بااين‌حال در ميان مبتلايان به اين اختلال شخصيت بعضي از افراد نيز ممكن است به دليل اجبار اطرافيان و ناآگاهي از بيماري تن به ازدواج داده باشند اگرچه مي‌توان پيش‌بيني كرد كه احتمالا زندگي زناشويي موفقي نخواهند داشت.

به خاطر داشته باشيد كه تشخيص گذاري در اين زمينه موضوع بسيار مهمي است كه بايد صرفاً تحت نظر متخصصين و با استفاده از تست‌هاي تشخيصي صورت بگيرد. به همين خاطر درصورتي‌كه اين نشانه‌ها را در فردي مي‌بينيد، بهتر است پيش از قضاوت راجع به وي از يك روانشناس در اين زمينه مشورت بگيريد. نشانه‌هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد عبارت‌اند از:

تماس با مشاور

_ بي‌ميلي نسبت به برقراري ارتباط اجتماعي با ديگران

_ بي‌ميلي نسبت به برقراري رابطه جنسي

_ نداشتن دوستان نزديك و افراد قابل‌اعتماد به‌جز اعضاي خانواده

_ تمايل به مشاغل فردي

_ بي‌توجهي نسبت به تشويق و انتقاد

_ سردي هيجاني در برقراري ارتباط با ديگران

 

بيشتر بخوانيد : شخصيت اسكيزوئيد | ويژگي هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد 

 

درمان شخصيت اسكيزوئيد

افراد مبتلا به انواع اختلال شخصيت معمولاً خود را فاقد بيماري و مشكل خاصي مي‌دانند و بيشتر احساس مي‌كنند اطرافيان هستند كه رفتارها و خصوصيات اخلاقي نامناسبي دارند. به همين خاطر آن‌ها كمتر براي درمان اختلال شخصيت خود به مراكز مشاوره مراجعه مي‌كنند و در صورت مراجعه نيز معمولاً به دليل مشكلات ثانويه‌اي كه به خاطر خصوصيات غيرمعمولشان ايجادشده مراجعه خواهند كرد. براي مثال يك بيمار اسكيزوئيد ممكن است براي حل مشكلاتي كه در محيط كار برايش پيش‌آمده و يا به اصرار خانواده و به دليل مشكلات ارتباطي درون خانواده براي درمان اقدام كرده باشد. به همين خاطر برقراري ارتباط از سوي درمانگر با اين افراد معمولاً بسيار دشوار خواهد بود و همچنين نگه‌داشتن آن‌ها در فرايند درمان نيز موضوعي بسيار چالش‌برانگيز است. روش‌هاي ردماني اين اختلال شخصيت عبارتند از:

1. روان‌درماني

بهترين حالت براي درمان شخصيت اسكيزوئيد استفاده از جلسات مشاوره يا روان‌درماني فردي است. در اين جلسات هدف درمانگر بيش از آنكه درمان شخصيت اسكيزوئيد باشد استفاده از راهبردهاي درمان حمايتي براي كمك به بهبود شرايط فرد و ايجاد تغييرات مثبتي در زندگي وي خواهد بود. براي رسيدن به اين هدف معمولاً درمانگران از درمان‌هاي شناختي-رفتاري استفاده مي‌كنند و تلاش خواهند كرد تا با تغيير عقايد و باورهاي بيمار راجع به روابط اجتماعي با ديگران و همچنين ارائه راهكارها و تكاليفي براي تغيير در نوع روابط اجتماعي فرد به وي كمك كنند تا از قالب معمول خود خارج شده و شرايط متفاوتي را تجربه كند.

2. درمان شخصيت اسكيزوئيد | دارودرماني

تا امروز هيچ داروي خاصي براي درمان شخصيت اسكيزوئيد شناخته نشده اما بااين‌حال برخي از متخصصين معتقدند كه با توجه به شرايط بعضي از اين بيماران استفاده از برخي داروها به بهبود شرايط آن‌ها كمك خواهد كرد. درگذشته از داروهاي ضد جنون براي اين بيماران استفاده مي‌شد اما امروزه نتايج پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه استفاده از داروهايي مانند بوپروپيون مي‌تواند تأثير مناسبي در بهبود شرايط اين افراد داشته باشد. با توجه به اينكه بوپروپيون معمولاً براي افزايش انگيزه و ايجاد تحرك در بيماران افسرده مورد استفاده قرار مي‌گيرد، توانايي آن در تغيير شرايط شخصيت‌هاي اسكيزوئيد چندان غيرمنطقي به نظر نمي‌رسد.

3. خانواده‌درماني

يكي از مهم‌ترين گروه‌هايي كه در درمان شخصيت اسكيزوئيد بايد به آن‌ها توجه داشت اعضاي خانواده و بستگان درجه اول اين افراد هستند. هيجانات سرد و بي‌توجهي آن‌ها به روابط اجتماعي مي‌تواند تا حد زيادي باعث افسردگي و احساسات منفي در بستگان درجه اول نظير والدين، خواهر و برادرها و همين‌طور همسر و فرزندان فرد باشد. در طي جلسات خانواده‌درماني سلامت روان اين افراد و مشكلاتي كه با آن مواجه هستند موردتوجه و بررسي قرار گرفته و راهكارهاي مناسبي براي برقراري ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد به آنان آموزش داده مي‌شود. به همين خاطر درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد يكي از نزديكان شما دچار شخصيت اسكيزوئيد است، بسيار اهميت دارد كه حداقل براي حفظ سلامت روحي خود و ساير اعضاي خانواده از يك مشاور كمك بگيريد.

 

بي‌توجهي به درمان شخصيت اسكيزوئيد

درصورتي‌كه نسبت به درمان شخصيت اسكيزوئيد اقدامي صورت نگيرد چه اتفاقي خواهد افتاد؟ براي پاسخ به اين سؤال بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه منظور از درمان شخصيت اسكيزوئيد بهبودي كامل آن‌ها نيست و اين افراد هميشه به‌عنوان افرادي درون‌گرا و بي‌علاقه به اجتماعات باقي خواهند ماند. اما بااين‌حال در طي جلسات درماني مي‌توان براي بهبود وضعيت و كاهش شدت تمايل آن‌ها به انزوا اقداماتي را انجام داد. به همين خاطر بي‌توجهي به درمان اين افراد شايد آن‌ها را با مشكل بزرگي مواجه نكند اما تا حدودي فرصت بهبود وضعيت را از آن‌ها خواهد گرفت.

شايد بتوان گفت در صورت بي‌توجهي به درمان شخصيت اسكيزوئيد بيشترين مشكلات متوجه اطرافيان و وابستگان اين افراد است. بي‌ميلي به روابط اجتماعي، خود فرد اسكيزوئيد را چندان تحت تأثير قرار نمي‌دهد اما باعث رنج و ناراحتي اطرافيان خواهد شد و به همين دليل اقدام براي درمان اين افراد مي‌تواند به سلامت عاطفي و روحي اطرافيان شخصيت اسكيزوئيد كمك كند.

 

سؤالات متداول

1.آيا امكان درمان افراد داراي شخصيت اسكيزوئيد وجود دارد؟

درمان شخصيت اسكيزوئيد باعث بهبود شرايط و روابط اجتماعي فرد خواهد شد اما بيماران داراي اختلال شخصيت هرگز به‌طور كامل بهبود پيدا نمي‌كنند.

2.چرا بيماران اسكيزوئيد تمايلي براي درمان ندارند؟

اين افراد نسبت به بيماري و رفتارهاي خارج از عرف خودآگاهي ندارند و به همين خاطر دليلي براي اقدام به درمان احساس نمي‌كنند.

3.آيا دارويي براي درمان شخصيت اسكيزوئيد وجود دارد؟

دارويي كه هدف آن به‌صورت مستقيم درمان اختلال شخصيت اسكيزوئيد باشد وجود ندارد اما بااين‌حال برخي از داروها مانند بوپروپيون مي‌تواند براي كاهش نشانه‌هاي بيماري مفيد باشد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات شخصيت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

 

 

منبع : درمان شخصيت اسكيزوئيد

امتیاز:
بازدید: 16
برچسب:
:
[ 1399/9/1  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب